Mansikkahyytelö:

250g pakastemansikoita

5 liivatetta

1 dl sokeria

1. limentin raastettu kuori

2. limentin mehu

4 dl kermaa

Valkosuklaavaahto:

120g valkosuklaata

2 valkuaista

2 keltuaista

½ dl sokeria

½ dl kermaa

1) Sulata pakastemansikat.

2) Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.

3) Soseuta mansikat sauvasekoittimella. (muukin sekoitin käy)

4) Mausta mansikkasose sokerilla, limentin kuorella ja limentin mehulla.

5) Vaahdota kerma ja sekoita se mansikkasoseen joukkoon.

6) Mittaa kattilaan 3 ruokalusikallista vettä. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota pehmenneet liivatteet vesitilkkaan.

7) Sekoita liivateseos ohuena nauhana mansikkaseokseen.

8) Annostele mansikkahyytelöä pieniin tarjoiluastioihin, esim. viinilaseihin. Nosta lasit jääkaappiin.

9) Sulata valkosuklaa mikroaatouunissa.

10) Vaahdota valkuaiset.

11) Vaahdota keltuaiset ja sokeri.

12) Vaahdota kerma.

13) Sekoita kaikki vaahdot keskenään. Sekoita sula valkosuklaa ohuena nauhana.

14) Annostele suklaavaahtoa mansikkahyytelöiden päälle.

Tarjoile ja nauti! <3